Automatenkoffie voor
professionele koffiebereiding
Automatenkoffie voor de koffiebereiding in grote
hoeveelheden wordt gebruikt in hotels, restaurants en cafés, maar ook in
kantines, ziekenhuizen en andere instellingen. Automatenkoffie verschilt van de
conventionele koffie,
verkrijgbaar in de retail, door de koffiesoorten, maar vooral door het type en
de grootte van de verpakking.
Automatenkoffie in
hele bonen voor koffiemachines
Koffieautomaten
worden traditioneel gebruikt in de horeca om koffie sneller te kunnen schenken.
Sinds de retail ook kleinere automaten aanbiedt, worden koffiemachines ook
vaker op kantoor en in winkels gebruikt, bijvoorbeeld als speciale service voor klanten.
Koffiemachines bereiden koffie naar keuze, zoals bijvoorbeeld
cappuccino, latte macchiato of espresso. In tegenstelling tot de in de horeca
veelvuldig gebruikte machines voor het maken van filterkoffie
vindt de koffiebereiding in koffieautomaten onder hoge druk plaats. De meeste automaten
malen de koffie in een geïntegreerde slijper, zodat elk kopje vers gezet kan
worden. Automatenkoffie maakt gebruik
van hele bonen. Om een hoge kwaliteit te
kunnen waarborgen wordt een speciale automatenkoffie voor een mooie crema of
espresso gebruikt.
Gemalen
automatenkoffie voor de HORECA
In de HORECA en de industriële keuken is het nodig om koffie
voor grote groepen te kunnen schenken. Hiervoor zijn koffiemachines niet geschikt, omdat deze koffie alleen per
portie kunnen schenken. Koffiemachines voor de bereiding van grote hoeveelheden
koffie werken volgens het principe van de percolator of
koffiezetapparaten. Bij beide
bereidingswijzen wordt gemalen koffie gebruikt.Typische soorten van
automatenkoffie voor de bereiding van grote hoeveelheden zijn krachtige
mengsels van Arabica en Liberica rassen die worden geteeld in Zuid-Amerika en
Afrika.
Automatenkoffie voor
koffieautomaten
Koffieautomaten worden veel gebruikt in openbare gebouwen, bedrijfskantines,
wachtruimtes en in veel grote bedrijven. Op het gebied van selfservice is het
ook mogelijk om door middel van het inwerpen van een muntstuk koffie te
verkrijgen bij een koffieautomaat. De machines brouwen uit de automatenkoffie samen met een
bepaalde hoeveelheid water automatisch koffie. Bij deze werkwijze wordt afhankelijk van de productietechniek
van het apparaat automatenkoffie in de vorm van hele koffiebonen, oploskoffie
of gemalen koffie gebruikt.